Voorbereiding

Het spreekwoord zegt het al: Een goed begin is het halve werk. Daarom besteed Claassen Schilderwerken altijd extra aandacht aan de voorbereiding van iedere klus. De juiste behandeling van de ondergrond resulteert in de hoogst mogelijke kwaliteit van het eindresultaat.
Door de volgende werkwijzen te hanteren, garanderen wij optimale kwaliteit en houdbaarheid van ons schilderwerk, dat op een veilige manier wordt aangebracht.

Ontvetten

Het afwassen of ontvetten van de ondergrond is erg belangrijk, omdat hout vrijwel altijd door vet is aangetast. Bijvoorbeeld door aanraking of dampen.

Schuren

Schuren zorgt voor een egale ondergrond, waardoor een strakke verflaag ontstaat. Tevens zorgen de kleine krasjes die ontstaan voor een goede hechting.
Er bestaan verschillende schuurgroftes variërend van fijn tot grof. Hoe fijner het schuurpapier, hoe kleiner de krasjes in de ondergrond worden.

Plamuren

Wanneer er kleine gaatjes en deukjes in de ondergrond zitten, worden deze eerst opgevuld met vulmiddel. Elke ondergrond behoeft zijn eigen vulmiddel.

Kitten

Soms is het nodig oude kitranden te vervangen vooraleer er geschilderd wordt.
Kit is erg belangrijk om binnendringend vocht te voorkomen.
Oude kitranden worden verwijderd, de ondergrond wordt ontvet en nadat de ondergrond goed is opgedroogd worden er nieuwe kitranden geplaatst.
De ondergrond is nu helemaal klaar voor een nieuwe schilderbeurt.

Afdekken

Alvorens begonnen wordt met schilderen, wordt alles zorgvuldig afgedekt. Met name tijdens het verwerken van verf met verfrollers vallen er altijd kleine verfspatjes op de grond, die later moeilijk te verwijderen zijn.
Het afdekken doen we veelal met stucrol. Stucrol geeft optimale bescherming, omdat het opgebouwd is uit karton met daaronder een laagje plastic folie. Het karton zorgt voor opname van de verf en het plastic zorgt ervoor dat vocht en verf er niet doorheen dringt.

Gronden/primeren

Op kale ondergronden is het belangrijk deze eerst te behandelen met grondverf. Deze verflaag moet de juiste laagdikte hebben om zo een goede hechting te vormen met de aflak verf.

Steigers

Wanneer er op grotere hoogte gewerkt moet worden, gebruiken we altijd een steiger. Dit is niet alleen veiliger voor onze schilders, maar tevens ook comfortabeler. Hierdoor kan er preciezer en dus ook sneller gewerkt worden.
Er wordt vooral gebruik gemaakt van vaste steigers en rolsteigers. Vaste steigers zijn helemaal aan te passen aan de situatie, maar kunnen niet zomaar verplaatst worden.
Rolsteigers, de naam zegt het al, kunnen verplaatst worden, waardoor ze een grote mobiliteit hebben.

Hoogwerker

Wanneer er echt op grote hoogte gewerkt moet worden, en een steiger plaatsen niet mogelijk is, komt er een hoogwerker aan te pas. Doordat de hoogwerker verrijdbaar is, kunnen we op nagenoeg alle moeilijk te bereiken plekken komen.